Skip to main content

Wat is Archikidz?

Archikidz vind haar oorsprong in Amsterdam waar het in 1998 begon in de Beurs van Berlage onder de naam Bouwen in de Beurs. In 2001 ontving de Stichting Bouwen in de Beurs de Prins Bernhard prijs voor Kunst-en Cultuureducatie. In 2009 werd Stichting Archikidz Amsterdam opgericht als opvolger van de Stichting Bouwen in de Beurs. Inmiddels vindt Archikidz plaats in Amsterdam, Rotterdam, Bergen, Barcelona, Buenos Aires, Santiago en Sydney, en nu ook in Haarlem!

Wie is Archikidz Haarlem?

Archikidz Haarlem is in 2016 opgericht.

In 2022 hebben de bestuursleden Jorien en Bianca het stokje overgedragen aan het nieuwe bestuur.

Wij zijn Danny, Huub, Niels en Andreas en wij zijn vrijwilligers met een sterke drive om ook dit jaar een fantastische Archikidzdag te organiseren.

Danny Esselman

voorzitter

Niels Hultzer

secretaris

Huub van Bruggen

penningmeester

Andreas Otto

vrijwilliger

Naast deze bestuursleden draagt Andreas Otto ook zijn steentje bij!

Ons Doel

Archikidz heeft als doel om kinderen op een laagdrempelige, speelse en toegankelijke manier kennis te laten maken met architectuur. Hiervoor organiseren wij één keer per jaar tijdens Oktober Kindermaand in samenwerking met het ABC-architectuurcentrum een workshop voor ongeveer 100 kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Tijdens de workshop draait het om leren, samen werken en kennis maken met veelal een nieuw onderwerp. De workshop is voor alle kinderen bereikbaar, onafhankelijk van hun achtergrond.

Contactgegevens

Stichting Archikidz Haarlem
KvK 65830180
RSIN 856277873

info@archikidzhaarlem.nl
www.archikidzhaarlem.nl

Facebook: www.facebook.com/ArchikidzHaarlem

Instagram: www.instagram.com/Archikidzhaarlem/

Downloads

Disclaimer

Sinds 25 mei 2018 is de AVG van kracht. Je kunt in het “privacystatement” van Stichting Archikidz Haarlem teruglezen welke gegevens we verzamelen en hoe we hier mee omgaan. Tijdens het evenement van Archikidz Haarlem kunnen foto’s of films gemaakt worden. Deze gebruikt worden voor sfeerimpressie op de website en promotie doeleinden van Archikidz Haarlem.