Expositie: Een Amerikaan in Haarlem

By | nieuws | No Comments

Wellicht herkennen jullie Adam nog van de 2019 editie? Adam is maquettebouwer in Haarlem en mede dankzij de hulp van zijn team werden de mooiste modellen gemaakt! Deze zomer is het werk van deze goedlachse handyman met dat Amerikaanse accentje te zien in het ABC architectuurcentrum! Dus doe je zelf niks te kort en kom kijken. Want maquettes zeggen meer dan woorden en duizend plaatjes!

 

Amerikaan In Haarlem

Vanaf half juni tot half september exposeert het ABC het veelzijdige werk van architect, kunstenaar en vooral maquettebouwer Adam Doyce Transue. Adam is van origine Amerikaan en woont sinds 1998 in Nederland en vanaf 2007 in Haarlem. In de Haarlemse Waarderpolder heeft hij zijn studio/atelier waar hij in opdracht maquettes maakt van onder meer ontwerpen voor de Amsterdamse Zuidas. In het ABC toont Adam Doyce Transue een verscheidenheid aan ‘soorten’ maquettes waaraan hij werkt. Daarnaast laat hij ook zijn ‘Guardians of the Working Man’ zien…

Meer info is te zien op de website van het ABC: https://www.architectuurhaarlem.nl/activiteit/een-amerikaan-haarlem

Foto’s Archikidz Haarlem 2019; Ontwerp de Toekomst!

By | fotos, nieuws | No Comments

Jonge architecten kijken vooruit!

Met heel veel plezier kijken we terug op een bijzondere editie van Archikidz Haarlem 2019! Ruim 100 enthousiaste kinderen zijn in de Sint Bavo, in het hartje van Haarlem, aan de slag gegaan tijdens Archikidz. Dit jaar was het thema “Ontwerp de Toekomst!”.
Een thema waarbij je al snel denkt aan sciencefiction-achtige beelden. Bouwwerken die boven de grond uit torenen, snelwegen met loopings, vliegende auto’s en robots die je het leven aangenaam maken. Dafne Wiegers, gastspreker namens Architectuurstudio Herman Hertzberger, liet zien dat deze beelden al sinds de jaren ’30 al tot de verbeelding spreken. De toekomst blijkt echter lastig te voorspellen te zijn, of in ieder geval langzaam te veranderen. Als architect bepaal je in ieder geval een stukje toekomst, en vandaag mochten de kinderen aangeven hoe!
In de Sint Bavo, een inspirerende omgeving met een rijke geschiedenis, werkten de ijverige kinderen met hulp van ongeveer dertig architecten  aan hun meest fantastische bouwwerken. Een driekoppige jury, bestaande uit Steven Brunsmann  (eigenaar NUNC architecten), Dafne Wiegers  (partner AHH) en Gabriël Verheggen (directeur ABC architectuurcentrum), wachtte een bijna onmogelijke taak om de bouwwerken te beoordelen. Want als het aan de jeugd ligt zitten we over honderd jaar heel anders in ons jasje. Uit onderwaterwoningen met glijbaan en woningen hoog in lucht, zodat je fijn kan spelen op de grond, tot raketwoningen, verrijdbare woningen en compleet ingerichte futuristische woonkamers met panoramavensters maakte de jury haar keuze.
In de categorie “meest duurzaam” was het winnende woonhuis vormgegeven als een boom. Samen met andere boomwoningen en echte bomen vormden dit ensemble een bos waarin het aangenaam vertoeven is. Het meest innovatieve ontwerp was een ontwerp waarbij in een echt bouwteam werd samengewerkt aan een waterwoning. De prijs voor het meest originele ontwerp werd toegerekend aan een ontwerp waar een woonhuis werd gebouwd dat tevens dienst deed als dijk(verzwaring). Super handig met het oog op een stijgende zeespiegel!
Hierboven wat sfeerimpressies van een hele leuke middag met heel veel vrolijke (en geconcentreerde) gezichten, fanatieke architecten en hardwerkende vrijwilligers.
Wij hebben genoten van deze dag, en het team van Archikidz Haarlem wil graag naast alle deelnemers ook de vrijwilligers, architecten, vrienden van Archikidz en de Archivipz (LEVS, PPHP en Leisure Expert Group) bedanken. Zonder jullie was dit feestje niet mogelijk.

Dafne Wiegers – Een kijkje in de toekomst!

By | nieuws | No Comments

Dafne Wiegers, partner bij Architectuurstudio Herman Hertzberger,  gaat tijdens Archikidz 2019 een super toffe presentatie geven. Wij zijn erg benieuwd hoe deze jonge architecte denkt dat de toekomst eruit gaat zien. Belanden we in een interactieve digitale wereld? Moeten gebouwen spannender worden? Praten we straks met robots of komen we elkaar juist vaker tegen?

Als architect bepaal je een stukje toekomst!

 

Studio Transue: Maquettes maken het verschil!

By | nieuws | No Comments

Studio Transue Maquettebouw is erg trots om een ​​van de vrijwilligers te zijn tijdens Archikidz Haarlem 2019. Maquettes kunnen de kinderen helpen met hun ontwerpen en dragen bij om hun ideeën verder te ontwikkelen! aldus Adam. Hij kijkt uit naar de workshop en denkt dat maquettebouwen een super leuke ervaring is voor zowel de kinderen als medearchitecten.

“Er is niets beter dan om te kijken hoe jonge creatieve geesten objecten maken uit stukken en delen van materialen. Elke architect heeft ergens in zijn carrière met schaalmodellen gewerkt en dit is van groot belang in elke ontwerpfase. Het is opwindend om deze jonge kinderen te helpen bij hun eerste kennismaking met het architecturale ontwerpproces. Hopelijk kunnen we contact maken met ten minste één toekomstige meesterarchitect! Ik kijk er naar uit om te zien hoe de kinderen hun objecten maken en hoe leuk architectuur is.”  (Adam Doyce, Studio Transue, Specialist in het maken van architecturale schaalmodellen.) Studio Transue Maquettebouw uit Haarlem heeft de eer gehad om met de meeste belangrijke architecten tot nu toe uit de Randstad te werken. Ze leveren werk aan voor veel  high-end projecten waaronder; Zuidas Amsterdam, Haven van Amsterdam, CAN (Centrum Amsterdam Noord), Leidsche Rijn Centrum, The Mall, enz.

Omdat Adam zelf architect is, begrijpt hij als geen ander de wensen en het belang van maquettes voor architecten!

Meld je snel aan!

By | nieuws | 2 Comments

Zorg dat je Archikidz 2019 niet misloopt! Meld je snel aan voordat alle plekken bezet zijn!

https://archikidzhaarlem2019.eventbrite.nl

kaartje kost slechts 3 euro!

3D Creation Lab prijst de winnaars van Archikidz

By | nieuws | No Comments

 De ‘Archikidz’ worden elk jaar weer uitgedaagd en creëren de meest fantastische maquettes. Voor de winnaars mogen we, als 3D Creation Lab, de prijzen ontwerpen en maken. Het is altijd een leuke uitdaging om voor het wisselende thema’s, een origineel idee te bedenken.

3D Creation Lab gebruikt digitale fabricagetechnieken om zeer uiteenlopende projecten uit te maken. Als basis gebruiken ze hun kennis op het gebied van 3D modelleren en 3D printen maar ook andere technieken zoals CNC-bewerking. Bij de projecten van 3d Creation Lab gebruiken ze veelal een combinatie van technieken en materialen. Ze maken onder andere prototypes, signing, toegepaste kunstobjecten, inrichtingselementen en maquettes!

Vrienden van Archikidz

By | nieuws | No Comments

Ook dit jaar wordt Archikidz Haarlemmogelijk gemaakt door onze Archivipz: PPHP/ LEVS/ Leisure Expert Group

Maar wist je onze vrienden van archikidz ook al hun “steentjes”  bijdragen? Zo levert MooiZooi en BMN weer knutselmaterialen en steunen Venhoeven CS en Studio Transue ons ook financieel!

Studio Transue levert zelfs een echte maquette handyman tijdens de workshop. Gaaf toch?